Husdränering

Måste man dränera huset?

Det finns en del varningstecken som pekar på fuktproblem i källaren. Det kan vara att putsen släpper, fuktgenomträngning, saltutfällningar, dålig lukt mm.

Om man ska göra en större renovering i trädgården med ny plattläggning mm så är det bra att ha dränering och dagvatten rör i ett bra skick så det inte uppkommer bekymmer längre fram.

I källaren ska fuktkvoten inte överstiga 60% och skulle den vara upp mot 70-80% så är det viktigt att agera så inte huset tar skada.

Kontakta oss för en husdränering

När ni kontaktar oss för en husdränering börjar det med att vi bokar in ett besök

Jag undersöker er källare och gör mätningar i väggar och golv. När vi har detta underlag så kan vi ta vidare åtgärder. Om ni önskar att gå vidare så skapar jag en offert efter era önskemål.


  Vad kan man tänka på när man ska dränera?

  • Vad ska källaren användas till? Ska den fungera som en uppvärmd yta eller mer som bara förråd?
  • Dränering är ett stort ingrepp i trädgården. Och man ska vara beredd på att det inte ser så roligt ut under tiden.

  Vi använder oss av ignucells tilläggsisolering system.

  IGNUCELL är specialutvecklad dräneringsskiva som kan fås i stora format och är godkänd att putsa på. Med IGNUCELL Interlock system leds fukten från fasaden och isoleringen blir alltid torr närmast konstruktionen.

  Den är kapillärbrytande och diffusionsöppen vilket ger en snabb uttorkning och minimerar riskerna för fuktproblem. På så sätt skapas ett energibesparande och behagligt inomhusklimat även under mark, vilket också gör att källarlukten försvinner.